Τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και βροχές φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει την χώρα από το βράδυ της Τρίτης και θα κρατήσει μέχρι το Σάββατο.
Στην Αττική το θερμόμετρο θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ από νωρίς το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω.
Πυκνό είναι το χιόνι και στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε Κοζάνη, Έδεσσα, Αμύνταιο και Φλώρινα, όπου και εκεί θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία.
Τέλος, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές στον Έβρο, εξαιτίας των πλημμυρών.
Απαγορευτικό απόπλου
Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα φθάσουν τα 9 με 10 μποφόρ, ισχύει για σήμερα μερικό απαγορευτικό απόπλου:
Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν θα «φύγουν» τα πλοία για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα γίνουν καθόλου δρομολόγια. Επίσης, δεν γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από Πειραιά.
Ανοίγουν χώροι για τους άστεγους
Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρία ο Δήμος Αθηναίων θα «ανοίξει» δυο χώρους για την φιλοξενία των αστέγων. Συγκεκριμένα την αίθουσα Δ12 «Νίκος Γκάτσος» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης).