ΠΑΤΡΙΔΑ: Tο νέο κόμμα Μπογδάνου. Μέλος και η Λατινοπούλου

26-09-22 | Πολιτική

Το όνομα ΠΑΤΡΙΔΑ (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής) έδωσε στο κόμμα του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από το κόμμα «Εθνική Δημιουργία» μετά από απόφαση του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, ύστερα από ντόμινο αλληλοκατηγοριών.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε στο Twitter: «Από σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων η ΠΑΤΡΙΔΑ έχει φωνή. Οι αρχές μας ξεκάθαρες: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και Οικονομική Ελευθερία. Δεν συμβιβαζόμαστε. Μόνο αγωνιζόμαστε. Με σθένος και πίστη. Μαζί. Για την Ελλάδα και για το μέλλον των παιδιών μας».

Αλλά και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μέλος του κόμματος, έκανε σχετική ανάρτηση, με μήνυμα σε βίντεο, γράφοντας: «Ο κόσμος αλλάζει, η Ευρώπη αλλάζει, καιρός να κάνουμε την Ελλάδα μια ισχυρή δύναμη».


Στον νέο σχηματισμό ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα είναι πρόεδρος, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι το πρώην στέλεχος της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία συμπορεύεται με τον Κ. Μπογδάνο, μετά τη διάλυση της συνεργασίας του με την «Εθνική Δημιουργία» τών Τζήμερου-Κρανιδιώτη.

Το κόμμα θα ανήκει στην ευρωομάδα των συντηρητικών ECR (European Conservatives and Reformists), στην οποία ανήκει επίσης το Fidesz τού Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, το ισπανικό Vox και άλλα κόμματα.