Δημοσκοπήσεις "χαστούκι" στον πολιτικό κόσμο

14-11-10 | Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα για αλλαγή έστειλαν οι πολίτες στους πολιτικούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι και της GPO για το Mega.

Οργή, ανησυχία/ άγχος και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Το 74% εξ αυτών έχουν αρνητική άποψη για το ΔΝΤ, το 59% πιστεύει ότι η παρουσία του βλάπτει την Ελλάδα και το 65% θέλει να φύγει από την Ελλάδα.

Όσον αφορά το ποιοι ευθύνονται για το χρέος οι πολίτες «έδειξαν» με ποσοστό 96% τις ελληνικές κυβερνήσεις και δευτερευόντως τους κερδοσκόπους σε ποσοστό 87%.

Επίσης, το 66% δεν εμπιστεύεται τον Γ. Παπανδρέου για τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων της οικονομίας, ενώ το 65% θεωρεί λάθος την στάση του κ. Σαμαρά στα θέματα της οικονομίας.

Και η έρευνα της GPO έδειξε την μεγάλη απογοήτευση του κόσμου. Στην ερώτηση αν με την ψήφο τους θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας το 19,9% απάντησε «δεν ψηφίζω», ενώ το 40% είπε «όχι» και το 39,5% «ναι».

Σε άλλη ερώτηση, το 52,1% των πολιτών απάντησε ότι η αποχή ήταν μια στάση διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα συνολικά, ενώ το 15,1% δήλωσε ότι ήταν αποτέλεσμα αδιαφορίας.


Τέλος, στο αν πήρε το «μήνυμα» ο Γ. Παπανδρέου από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών το 61,5% θεωρεί «όχι», ενώ το 33,2% «ναι». Αντίστοιχη ερώτηση, για τον Αντώνη Σαμαρά έδειξε 61,9% «όχι», 30% «ναι» και 7,2% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».