Κυριάκος Μητσοτάκης – Αποκλείει νέο lockdown και κλείσιμο σχολείων

09-11-21 | Πολιτική

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός κατά την εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε ξανά lockdown και πως όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς.

Είπε επίσης ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση του ΕΣΥ και πως εφόσον χρειαστεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη υπηρεσιών και προσωπικού.

Επ’ αυτού να πούμε ότι ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να γίνει επίταξη ιδιωτών γιατρών ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση επίσης διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία όπως έγραψαν κάποιες ιστοσελίδες στη βόρεια Ελλάδα ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι ενθαρρυντικό ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα χθες έγιναν περίπου 41.000 εμβόλια 1ης δόσης και 72.000 3ης δόσης και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εμβόλιο είναι που τώρα στο 4ο κύμα, η πανδημία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Με δραματικούς τόνους μίλησε όμως για εκείνους που θα είχαν σωθεί αν είχαν εμβολιαστεί και με συγκεκριμένα στοιχεία τόνισε ότι εκείνοι που κινδυνεύουν είναι οι ανεμβολίαστοι.