Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για το κρυφό σχέδιο εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ

27-09-21 | Πολιτική

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για κρυφό σχέδιο εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ, αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην βουλή.

Ο κ. Οικονόμου έχει τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου και όχι του υποβολέα των κινήσεων του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Αν η κυβέρνηση έχει σοβαρά εσωκομματικά ζητήματα ανοιχτά και επιθυμεί να δείξει ενότητα στη πολιτική της εκποίησης του δημοσίου πλούτου που αποτελεί πεδίο σύγκλισης Μητσοτάκη - Σαμαρά, τη λύση δεν θα τους τη δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, επαναλαμβάνει τα ερωτήματα που όπως λέει, δεν απάντησαν οι υπουργοί στο Κοινοβούλιο: «Ποιο είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας; Γιατί δεν ανακοινώνει αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ προεκλογικά το υποσχόταν; Γιατί δεν εξαγγέλθηκε η ΑΜΚ της ΔΕΗ στη ΔΕΘ και ποιοι το ήξεραν και χειραγώγησαν τη μετοχή; Ποιο κρυφό σχέδιο υπάρχει για τη πρωτοφανή στα χρονικά εκχώρηση ελέγχου του πλειοψηφικού πακέτου μιας τόσο κρίσιμης εταιρείας από το Δημόσιο και ποιος εθνικός εργολάβος θα ωφεληθεί;».