Μακρή: Δεν υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες στη διδασκαλία, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

08-02-21 | Πολιτική

Οι αποφάσεις για τα σχολεία λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, τόνισε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Το Υπουργείο δεν μπορεί να απαντήσει προδικάζοντας, αποκλείοντας ή προβλέποντας τι θα γίνει… Το Υπουργείο προχωρά βήμα – βήμα κι ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και με βάση αυτές παίρνει την πολιτική απόφαση», ανέφερε αρχικά η κυρία Μακρή αναφορικά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα και την πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία..

«Είναι σύμφωνο με τις οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί στη χώρα μας αποτελεσματικά. Το Υπουργείο παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την ύλη στα παιδιά από τις “κόκκινες περιοχές” που διδάσκονται εξ’ αποστάσεως. Έχουμε μειώσει κατά 30% την ύλη», τόνισε ερωτηθείσα για τις ανισότητες που πιθανόν δημιουργούνται με τα “σχολεία τριών ταχυτήτων”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «δεν υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες στη διδασκαλία, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας. Παρακολουθούμε στενά την τηλεκπαίδευση».

«Θα τεθούν από τους ειδικούς σε εμάς», δήλωσε αναφορικά με την καταλληλότητα των μασκών.