Δένδιας - Τσαβούσογλου: Συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές

08-10-20 | Πολιτική

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Μπρατισλάβα.

Ο Νίκος Δένδιας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο του Globsec Forum στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο άνδρες συμφωνήσαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αντίδραση της Ελλάδας για τα Βαρώσια.

Ο κ. Δένδιας βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας στο πλαίσιο του GLOBSEC 2020 Bratislava Forum, όπου θα μετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «EU’s Global Leadership in the post-Covid Era».

Την ίδια στιγμή η Τουρκία συντηρεί ψηλά την ένταση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να εκτοξεύει και σήμερα κατηγορίες κατά της Ελλάδας ότι πραγματοποιεί μονομερείς ενέργειες και κάνει προκλητικά βήματα. Καταλόγισε στην Ελλάδα ότι ενοχλείται από την παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει με τίποτα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και επέμεινε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί λύση που να αγνοεί, όπως είπε, τους Τουρκοκύπριους.

I met with Turkey FM @MevlutCavusoglu on the sidelines of #GLOBSEC2020 #Bratislava pic.twitter.com/n2aLE6INhx

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 8, 2020