Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αν χρειαστεί να πείσω για το εμβόλιο, πρώτος θα το κάνω

13-09-20 | Πολιτική

Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε εμβόλια και απολύτως ασφαλή, αλλά δεν μπορώ να ορίσω το χρονοδιάγραμμα, είπε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ. Το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα διατεθεί δωρεάν. Το πρόβλημα θα είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και αν χρειαστεί να το κάνω πρώτος εγώ για να πείσω, θα το κάνω και θα εμβολιαστώ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν τελικά όχι ένα, αλλά περισσότερα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά στους επόμενους 6 μήνες. Αλλά ακόμα κι αν υπάρξουν καθυστερήσεις η ελληνική πολιτεία θα είναι έτοιμη να το διαχειριστεί. Διευκρίνισε ότι δεν είναι τόσο ο χρόνος της κυκλοφορίας των εμβολίων στην αγορά, όσο το να πεισθούν οι πολίτες να το κάνουν.

"Αν πρέπει για λόγους συμβολικούς, θα το κάνω πρώτος εγώ και η οικογένειά μου με χαρά", είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι είναι ασφαλές και απαραίτητο.

"Με τη βοήθεια των επιστημόνων μας, που είναι ειδικοί και πειστικοί πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα", τόνισε.