Συνδρομή από την ΕΕ σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης ζήτησε ο Δένδιας

13-07-20 | Πολιτική

Κυρώσεις στον τουρισμό και τις τράπεζες της Τουρκίας, αλλά και συνδρομή σε επίθεση από την Άγκυρα, ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Δένδιας, κατά το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως  μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές.  

Συγκεκριμένα ο ανταποκριτής του Star ανέφερε ότι ο Νίκος Δένδιας ζήτησε κυρώσεις στον τουρισμό και τις τράπεζες της γειτονικής χώρας, οι οποίες ουσιαστικά θα παραλύουν την οικονομία της. 

Η Ελλάδα ζήτησε καθαρή καταδίκη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και τις θέσεις της στήριξαν αμέριστα Γαλλία, Αυστρία, Εσθονία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία. 

Μάλιστα, η Αυστρία υπερθεμάτισε στις  βολές κατά της Τουρκίας, με τον Υπουργό Εξωτερικών της να χαρακτηρίζει «επιστημονική φαντασία» την «ευρωπαϊκή Τουρκία». 

Όσον αφορά την αμυντική συνδρομή, η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της συνθήκης λειτουργίας της ΕΕ, δηλαδή την ενίσχυση κράτους μέλους το οποίο δέχεται επίθεση.