Πελώνη: Μέρα ορόσημο η 27η Απριλίου, θα κοιτάξουμε τότε την επόμενη μέρα

06-04-20 | Πολιτική

Η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτέλια Πελώνη, μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης ενόψει Πάσχα αλλά και για το πότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε την "επιστροφή στην κανονικότητα".

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Πελώνη, μιλώντας στο MEGA για τις επόμενες πολύ κρίσιμες εβδομάδες κατέστησε σαφές ότι τυχόν αυστηροποίηση των μέτρων θα στοχεύει στις μικρές μειοψηφίες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.

"Όσα έχουμε καταφέρει είναι προϊόν, συλλογικής προσπάθειας, δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέτρα αν η πλειοψηφία δεν συμμορφωθεί και η πλειοψηφία έχει συμμορφωθεί", τόνισε αρχικά.

"Τα μέτρα είναι σκληρά, δεν είναι εύκολο για κανέναν, αλλά είναι απαραίτητη η θυσία για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε έως τώρα", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το σχέδιο της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες: "Αυτή η προσπάθεια από κάποιες μειοψηφίες βάλλεται.

Σχέδια υπάρχουν, κάθε μέτρο πριν ληφθεί εξετάζεται πολύ σοβαρά. Δεν λαμβάνουμε τις αποφάσεις από μόνοι μας. Δεν είναι τιμωρητικά τα μέτρα.

Εφόσον χρειαστεί, θα γίνει, η αύξηση του προστίμου. Είναι ένα από τα σχέδια που βρίσκονται στο τραπέζι. Αυτό είναι ένα διαφορετικό Πάσχα, ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει.

Για τις εκκλησίες με το Πάσχα να είναι προ των πυλών: "Οι εκκλησίες, στο πλαίσιο της εισήγησης της Ιεράς Συνόδου, πρότειναν να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών κι αυτό εξετάζεται να υλοποιηθεί"

Εφόσον χρειαστεί θα αυξηθεί το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση. Η εικόνα είναι ικανοποιητική, στόχος ήταν να καθυστερήσει και να μειωθεί η διασπορά του ιού. Τα μέτρα αποδίδουν, πρέπει να τα τηρήσουμε για να γίνει επιπέδωση της καμπύλης.

Για την επόμενη ημέρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: "Η 27η Απριλίου είναι μια μέρα ορόσημο, μετά θα κοιτάξουμε πως η ζωή θα μπει σε μια κανονικότητα"