Δημοσκόπηση ProRata: Προβάδισμα 4,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

07-03-19 | Πολιτική

Προβάδισμα 4,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel.

Σημειώνεται ότι η μέτρηση έγινε σε νέους από 18 έως 34 ετών.

Από την έρευνα προκύπτει πεντακομματική βουλή, με τη ΝΔ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 24% έναντι 19,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5%, το ΚΙΝΑΛ με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 1,5%, το Ποτάμι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση με 1%.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 18% (Δεν ξέρω-δεν απαντώ), ενώ το 16% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο/λευκό ή θα απέχει από τις εκλογές.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων υποστηρίζουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές. Συγκεκριμένα, το 79% των νέων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ το 21% θα απέχει.

Κατά τα άλλα, διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία σε ορισμένα ζητήματα όπως η νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους, την ταυτότητα φύλου και τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας.

Ωστόσο, στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης, το 60% εμφανίστηκε θετικό, ενώ μόλις το 37% αρνητικό.