Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ με τον Σόρος

15-11-18 | Πολιτική

Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του υπουργείου Εξωτερικών που μπορεί να επηρεάστηκε από τον επιχειρηματία Σόρος ή να έχει κάποια σχέση με εταιρεία του», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κατρούγκαλος και άφησε αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά ότι επιχειρεί να συντηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη για τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που οδήγησαν στην παραίτηση Κοτζιά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ελλείψει ατζέντας, επιχειρεί να δημιουργήσει θέματα με φθηνό επικοινωνιακό τρόπο.

«Δεν πρέπει να ευτελίζουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο, αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί από τα πλέον αρμόδια χείλη, του πρωθυπουργού», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Για τετραγωνισμό του κύκλου έκανε λόγο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης:

«Ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε σήμερα να τετραγωνίσει τον κύκλο, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί χρηματοδότησης της Κυβέρνησης από τον  επιχειρηματία Σόρος.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να αδειάσει τον κ. Καμμένο, υιοθετώντας στην ουσία τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτοξεύει τόνους λάσπης εναντίον του αναφορικά με τις σχέσεις του κ. Σόρος με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάει βέβαια ότι ο κ. Καμμένος σε γραπτή του απάντηση παραδέχεται την αναφορά του αυτή!

Επιπλέον ανέπτυξε και μια επικίνδυνη για την δημοκρατία θεωρία, ότι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της αντιπολίτευσης προς την εκτελεστική εξουσία είναι ένα “φτηνό μέσο για την πολιτική”! Τους αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού και ελπίζουμε όταν κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι πρωταγωνιστές αυτής της ιλαροτραγωδίας να μπορέσουν να δώσουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις», ανέφερε σε δήλωσή του Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

ant1news