Βουλή: Ορίστηκαν τα 46 μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

12-11-18 | Πολιτική

Πρόσω ολοταχώς για τη Συνταγματική Αναθεώρηση βάζει η Βουλή, μετά και τη συγκρότηση σήμερα της 46μελούς Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, στην οποία θα οριστεί προθεσμία υποβολής της έκθεσής της με απόφαση της Ολομέλειας την προσεχή Τετάρτη.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας θεωρείται πολύ πιθανό να μετατραπεί σε σύγκρουση πολιτικών αρχηγών, καθώς έχουν το δικαίωμα να τοποθετηθούν ουσιαστικά επί των διατάξεων του Συντάγματος που προτείνει προς αναθεώρηση η κυβέρνηση και σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει την ευκαιρία για έναν πρώτο γύρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης.

Η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για την κοινοβουλευτική Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, είναι η δίμηνη προθεσμία με πιθανότητα μίας 10ήμερης παράτασης εφόσον απαιτηθεί, καθώς στόχος είναι το συνολικό χρονοδιάγραμμα, μαζί με τις 2 ψηφοφορίες με διαφορά ενός μήνα που απαιτούνται, να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος είναι τα εξής:

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι: Αθ. Αναγνωστοπούλου, Ιωαν. Γκιόλας, Κ. Δουζίνας, Θ. Δρίτσας, Μ. Θελερίτη, Γ. Κατρούγκαλος, Π. Κοζομπόλη, Π. Κουρουμπλής, Σπ. Λάππας, Αρ. Μπαλτάς, Αν. Μπαλωμενάκης, Ν. Ξυδάκης, Χρ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαηλιού, Γ. Παπαφιλίππου, Ν. Παρασκευόπουλος, Αν. Συρίγος, Θ. Τζάκρη, Χ. Τζαμακλής, Β. Τσίρκας, Ιωαν. Τσιρώνης, Γ. Τσόγκας και Αν. Χριστοδουλοπούλου.

Από τη ΝΔ οι: Μιλ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης, Ν. Κακλαμάνης, Ν. Κεραμέως, Ευαγ. Μεϊμαράκης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τασούλας, Κ. Τζαβάρας, Ιωαν. Τραγάκης, Κ. Τσιάρας και Κ. Χατζηδάκης.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ευαγ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος και Θ. Παπαθεοδώρου

Από Χρυσή Αυγή οι : Ευαγ. Καρακώστας και Χρ. Παππάς

Από το ΚΚΕ οι : Ιωαν. Γκιόκας και Ιωαν. Δελής

Από τους ΑΝ.ΕΛ θα μετάσχει ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς, από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης, ενώ θα συμμετάσχει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης 

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας, η Επιτροπή θα εκλέξει το Προεδρείο της, το οποίο θα είναι 4μελές και συγκεκριμένα θα αποτελείται από 1 πρόεδρο, 1 αντιπρόεδρο και 2 γραμματείς, από 4 διαφορετικά κόμματα.

 

skai