Τζανακόπουλος: Υπό συζήτηση, όταν και εφόσον έρθει η ώρα, η πρόταση Καμμένου για τους 180

04-07-18 | Πολιτική

«Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, «με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

«Η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων» είπε ο κ. Τζανακόπουλος. 

Όπως ανέφερε, «είναι, πλέον, σαφές ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, απαλλαγμένη από διαρκείς και -πολλές φορές- παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς».

«Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό. Και χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο κ. Τζανακόπουλος έφερε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του πανικού τη χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Χατζηδάκη, από το βήμα της Βουλής».

Σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υφίσταται τέτοια Συνταγματική επιταγή. Από εκεί και πέρα όμως η πρόταση του κ. Καμμένου, η οποία είναι μία πολιτική πρόταση, όπως και κάθε άλλη πρόταση την οποία καταθέτει ο κυβερνητικός εταίρος, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ώστε όταν έρθει η ώρα και εφόσον έρθει η ώρα να παρθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα αν ανησυχεί την κυβέρνηση η στάση των ΑΝΕΛ και αν αισθάνεται ότι μπορεί να υπάρχει μια ιδιότυπη ομηρεία από το συγκυβερνών κόμμα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, η κυβερνητική συνεργασία, η οποία κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων και επιδιώκει να οδηγήσει τη χώρα σε μία ανάκτηση της πρόσβασής της στις διεθνείς αγορές, για να μην υπάρχει λόγος καμίας στήριξης, δανειακής στήριξης από τον επίσημο τομέα, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη νέα κατάσταση πραγμάτων, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη νέα εποχή» και επισήμανε πως «σε καμία ομηρεία δεν νιώθουμε ότι βρισκόμαστε, αντιθέτως θεωρούμε ότι στη βάση της προγραμματικής πολιτικής μας συμφωνίας, συνεχίζουμε και θα ολοκληρώσουμε τη θητεία αυτής της κυβέρνησης στο τέλος της τετραετίας».