EuroWorking Group: Χωρίς ομοφωνία για τα μέτρα για το χρέος

20-12-16 | Πολιτική

Χωρίς ομοφωνία ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, η ίδια πηγή σημείωσε πως η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

«Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον», κατέληξε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ουσιαστικά οι εταίροι καλούνται να κρίνουν εάν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εναρμονίζονται με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου ή όχι. Δείγματα του «κλίματος» για το θέμα έχουν ήδη δώσει σε συνεντεύξεις τους τόσο ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, που τόνισε πως υπάρχει ανησυχία αλλά οι εξαγγελίες δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τους συμφωνημένους στόχους της επόμενης διετίας, όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις που σημείωσε πως έχει δοθεί στο θέμα μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που του αναλογεί.

 

newsbeast