Μετά τον Καμμένο και ο Βούτσης συμφωνεί για την αντισυνταγματικότητα του ΦΠΑ στα νησιά

26-05-16 | Πολιτική

Μετά τον Πάνο Καμμένο και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζει ως "οριακά αντισυνταγματική" την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Η νησιωτικότητα είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων» επισήμανε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε «μας είχε συνταράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η επιμονή των δανειστών για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά».

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο Πάνος Κάμμενος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σύρο, είχε δηλώσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική.

Ο κ.Βούτσης πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα το έλεγα όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος, όμως το μέτρο είναι πολύ προβληματικό. Μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία ανταγωνιστικότητας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη πως «τώρα μπαίνουμε σε έναν κύκλο διακυβέρνησης. Κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης. Τώρα δοκιμάζεται η Αριστερά στην Ελλάδα».

«Δεν προβλέπω κανενός είδους σύγκλιση η διεύρυνση με άλλα κόμματα» είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας «μόνοι μας ψηφίσαμε και πήραμε όλο το κόστος, ουδείς πρόσθεσε την ψήφο του, αν και δεν τη ζητήσαμε κιόλας».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του