Βούτσης: Τι θα γίνει με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ, Καλλικράτη

04-02-15 | Πολιτική

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο του Καλλικράτη, αλλά και το συνολικό μοντέλο λειτουργίας των δήμων, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, στη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, το ολοκληρωμένο το σχέδιο της νέας κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση θα παρουσιαστεί, αμέσως μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, οι  αντιπροέδροι Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης και οι  επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ Α. Κοιμήσης, Γ. Ιωακειμίδης και Δ. Μπίρμπας. Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση, ήταν η υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης  Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κ.  Πουλάκης.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ανάπτυξαν τα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και αφορούν:


Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης τόνισε:
«Είχαμε μια πρώτη, διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση, με την νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Καταθέσαμε τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για μια σειρά από ζητήματα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Υπουργό να περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και την παρουσίαση των προγραμματικών της δηλώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να αναζητήσουμε τρόπους επίλυσης των θεμάτων που μας απασχολούν.
Προσβλέπουμε σε μια ειλικρινή συνεργασία, προς όφελος της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών. Περιμένουμε τον κ. Βούτση τις επόμενες ημέρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. για να έχουμε μια περισσότερο αναλυτική συζήτηση, παρουσία όλων των μελών μας».