Τα ευτράπελα, τα χαμόγελα και τα περίεργα της ορκωμοσίας

27-01-15 | Πολιτική

Αρκετά διαφορετική από αυτά που έχουμε συνηθίσει ήταν η εικόνα από τη σημερινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Για πρώτη φορά, η εξαίρεση στην ορκωμοσία ήταν ο θρησκευτικός όρκος καθώς τον έδωσαν μόλις 9 από τα 41 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιποι πήραν πολιτικό όρκο, ο οποίος ήταν αισθητά πιο σύντομος.

Η ατμόσφαιρα ήταν πιο χαλαρή απ’ ότι συνήθως κάτι που αποτυπωνόταν τόσο στα συνεχή χαμόγελα των μελών της νέας κυβέρνησης αλλά και στο ντύσιμο καθώς πολλοί επέλεξαν να μη φορέσουν γραβάτα, με πρώτους και καλύτερους τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος μάλιστα επέλεξε και casual εμφάνιση με τζιν!

Τα βλέμματα όλων, πάντως, έκλεψε η εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, παρόλο που δεν είναι μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.  Αν και η παρουσία της προκάλεσε από μόνη της απορία, αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το outfit, το οποίο ήταν φαρδύ βιολετί παντελόνι με κίτρινο παλτό!

Τα παραπολιτικά της ορκωμοσίας

- Ο Γιάννης Βαρουφάκης έζησε κάτι ασυνήθιστο για υπουργό Οικονομικών: την αποθέωση! Ο νέος ΥΠΟΙΚ την ώρα που πήγαινε να υπογράψει έγινε αποδέκτης επιφωνημάτων, με τον ίδιο να χαμογελά αμήχανα!

- Αρκετά ενθουσιασμένος έδειχνε ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αφού υπέγραψε, έκανε μια χειρονομία… νίκης για τους φωτογράφους και κίνησε περιχαρής να φύγει! Έχοντας ήδη κάνει 3-4 βήματα, τον φώναξε ο Αλέξης Τσίπρας για να επιστρέψει και να χαιρετήσει τόσο τον ίδιο όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

- Το ίδιο έπαθε και η Ουρανία Αντωνοπούλου, αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τον Αλέξη Τσίπρα να… επεμβαίνει επίσης για να την καλέσει να χαιρετήσει τον ίδιο και τον Κάρολο Παπούλια!

- Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκάλεσε εντύπωση με την υπογραφή του, η οποία ήταν τόσο μεγάλη που "έφαγε" και τα διπλανά ονόματα.

- Σε μεγάλα κέφια ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «έπαιζε» με τους φωτογράφους, ενώ μόλις υπέγραψε ύψωσε και τη γροθιά για να απαθανατίσουν το στιγμιότυπο οι φωτογράφοι!

- Ο Αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε τους υπάλληλους της Προεδρίας να… ψάχνουν για την πένα καθώς ενώ σηκωνόταν από την καρέκλα της έδωσε μία και την πέταξε κάτω!

- Τέλος, με ένα… φιλικό χαστουκάκι καλωσόρισε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη νέα του θέση ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς την ώρα που χαιρετούσε τον πρωθυπουργό ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τσίπρας τον χτύπησε φιλικά στο μάγουλο.