Λοβέρδος: Σε αργία δάσκαλοι και καθηγητές σε κύκλωμα παιδοφιλίας

23-09-14 | Πολιτική

Ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε σε  αργία  τέσσερις εκπαιδευτικούς, τρεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κι ένας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ελέγχονται για  υποθέσεις παιδικής πορνογραφία

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οι τέσσερις για τους οποίους έχει στοιχεία από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον επικεφαλής, Μανώλη Σφακιανάκη, έχουν συλληφθεί, αλλά είναι έξω για δικαστικούς λόγους.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς. «Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Μερικοί μάλιστα έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους. Είναι γνωστοί στην Αστυνομία και αύριο θα τεθούν σε αργία, ενώ αναμένεται γνωστοποιηθούν και τα ονόματά τους