Χαρδούβελης: Ασκούμε τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η Δικαιοσύνη

22-07-14 | Πολιτική

Για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η Δικαιοσύνη» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ.

«Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία. Η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε απολογισμό των τελευταίων πέντε ετών και στάθηκε βασικά και κύρια στο γεγονός ότι η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων για να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία, επικαλούμενος την σοφία των αρχαίων Ελλήνων και το ρητό «χαλεπώτερον το φυλάττειν του κτήσασθαι».

Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση. «Χρειάζεται αναδιάρθρωση και ο ιδιωτικός τομέας. Ίσως αυτή η μεγάλη κρίση να οδηγήσει και με βοήθεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων να βρούμε λύσεις» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης ενός σταθερού και φιλικότερου φορολογικού συστήματος, το οποίο θα προσελκύσει επενδύσεις στην χώρα, και εκτίμησε ότι «έρχονται καλύτερες μέρες».