Να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, ανάμεσα στις οποίες και οι ιδιωτικοποιήσεις, ζήτησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου η Ντόρα Μπακογιάννη και ο επικεφαλής της ομάδας των φιλελεύθερων ευρωπαίων δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ.
Ο κ. Φερχόφσταντ άσκησε κριτική στις αποφάσεις της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν αποφάσισαν μέτρα αλλά ημίμετρα που είχαν κόστος 1 τρισ. ευρώ σε φόρους στους ευρωπαίους φορολογούμενους. Ανέφερε ακόμα ότι δεν αρκεί να υπογραφεί η συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί ένα πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεωνπου θα βάλει ξανά την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξη.
Ο Φερχόφσταντ απάντησε πάντως αφοπλιστικά «όχι» για το αν υπάρχει plan B σε περίπτωση που δεν ψηφισθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης,ενώ τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ότι δεν είναι οι περικοπές το ζητούμενο αλλά οι διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ άσκησε κριτική στην τρόικα ότι δεν πίεσε σε αυτή την κατεύθυνση. Η Ντόρα Μπακογιάννη επέκρινε επίσης τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και όσων υποστηρίζουν το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας ως λύση.