Ο καιρός τη Δευτέρα: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

09-06-19 | Ο Καιρός

Το επόμενο τριήμερο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν τη Δευτέρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση την Τρίτη και στροφή την Τετάρτη σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Το θερμόμετρο από 20 έως 31 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπική συννεφιά και βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Στην Πάτρα, ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και βροχή το απόγευμα.

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 14 έως 32 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με λίγα σύννεφα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 21 έως 28 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 19 έως 33 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.