Άστατος καιρός με καταιγίδες, έρχονται τα πρώτα χιόνια

23-10-14 | Ο Καιρός

Αστατο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση του καιρού στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αλλά και γρήγορη βελτίωση θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και σταδιακή βελτίωση θα είναι το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τις πρωινές ώρες ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί 6 έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Υφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.