ΕΝΦΙΑ 2023: Οι 4 τρόποι πληρωμής - Εφάπαξ εξόφληση online

06-05-23 | Οικονομία

Στο τέλος Μαΐου θα κληθούν οι περισσότεροι από τους επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2023, με τα εκκαθαριστικά να έχουν ήδη αναρτηθεί στο Taxisnet. Ορισμένοι από τους φορολογούμενους θα δουν τον φετινό φόρο μειωμένο κατά 50% και άλλοι θα απαλλαγούν πλήρως, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Πώς όμως μπορείτε να εξοφλήσετε τον ΕΝΦΙΑ; Αρχικά, μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα και να εκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Θα χρειαστείτε τους κωδικούς του Taxisnet για να μπείτε στην εφαρμογή.

Στη συνέχεια:

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2023 και η τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής:

Εκτός από τις δόσεις υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής εφάπαξ του ΕΝΦΙΑ.

Επίσης πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας σε 12 δόσεις. Με το συγκεκριμένο τρόπο ο φόρος εξοφλείται από την τράπεζα και στη συνέχεια ο πελάτης καταβάλει τα χρήματα σε 12 δόσεις.

Τέλος προβλέπεται η ένταξη του φόρου στην πάγια ρύθμιση σε έως 24 δόσεις με επιτόκιο.

ΕΝΦΙΑ 2023: Ποιοι απαλλάσσονται

Όμως, υπάρχουν και ορισμένοι φορολογούμενοι που δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ 2023.

Πρόκειται για τους πολίτες που κατέχουν ακίνητο σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής.

Ειδικότερα, από τον νέο ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται:

Τα ακίνητα που βρίσκονται: – σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τις οποίες έπληξαν οι πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018

Επίσης, πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα δουν τα νοικοκυριά με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω, καθώς και όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, εφόσον:

ΕΝΦΙΑ 2023: Ποιοι έχουν έκπτωση 50%

 Πηγή: ieidiseis.gr