Πριμ παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους: Τα κριτήρια και ο τρόπος υπολογισμού

29-03-23 | Οικονομία

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους. Τα κριτήρια απονομής και τον τρόπο υπολογισμού του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η κατανομή του ποσού που αντιστοιχεί στην ανταμοιβή των υπαλλήλων κάθε υπουργείου και εποπτευόμενου φορέα του, συνδέεται με την ολοκλήρωση κατ’ ελάχιστο 12 εκ των 20 έργων που έχουν καθοριστεί με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου (ΠΥΣ).

Για τον υπολογισμό του πριμ, λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός δυσκολίας των επιτευχθέντων έργων προς τον βαθμό δυσκολίας των επιτευχθέντων έργων όλων των υπουργείων, σύμφωνα με σχετική ομαδοποίηση από τη γενική γραμματεία Συντονισμού. Κατόπιν υπολογίζεται ο μέγιστος αριθμός των υπαλλήλων (ΜΑΥ) του εκάστοτε φορέα ευθύνης, που δύνανται να λαμβάνουν ανταμοιβή με τον ακόλουθο τύπο:

Το ποσό της ανταμοιβής συνδέεται άμεσα με την επίτευξη συγκεκριμένων, ποσοτικών στόχων για τους υπαλλήλους που υπηρετούν:

ertnews.