Τσακαλώτος: Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μην κοπούν οι συντάξεις. Βίντεο

02-10-18 | Οικονομία

Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μη μειωθούν οι συντάξεις και να εφαρμόσουμε σταδιακά τα αντίμετρα στην επόμενη τετραετία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. «Φθάνουμε πολύ κοντά στο τέλος», είπε, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί.

Ο υπουργός είπε ότι όλο και περισσότεροι πείθονται για το θέμα αυτό και ότι η Ελλάδα έχει πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε τη χθεσινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ότι η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το μέτρο, ο υπουργός είπε ότι αυτό επιβλήθηκε στο παρελθόν από το ΔΝΤ και η κυβέρνηση εκβιάσθηκε να το δεχθεί, γιατί η Γερμανία είχε εκλογές και ήθελε το Ταμείο στο πρόγραμμα, χωρίς τελικά να μπει αυτό στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά στα αντίμετρα, ο υπουργός είπε ότι θα εφαρμοσθούν σε μία τετραετία χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις, αντί σε μία διετία που προβλεπόταν (σε περίπτωση που μειώνονταν οι συντάξεις).

enikos