Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο για αύξηση των τεκμηρίων μετά και από τις έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δηλώνουν απερίφραστα ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «πιάνεται η μαρίδα και όχι οι καρχαρίες».
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης δήλωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ανοιχτό να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση για τα τεκμήρια, τονίζοντας ότι αυτά αποτελούν μόνο ένα μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στις προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συγκαταλέγεται η αύξηση τεκμηρίων και για όσους συνταξιοδοτήθηκαν στις ηλικίες 45 – 50, λαμβάνοντας υψηλές αποδοχές και οι οποίοι τώρα κάνουν και δεύτερη δουλειά.
Κοινή απαίτηση όσων αντιδρούν είναι το υπουργείο να δείξει αποφασιστικότητα και αυστηρότητα, ώστε να μην γίνουν αδικίες που θα αποφέρουν οφέλη στους πραγματικά πλούσιους.
Αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η δήλωση πόθεν έσχες και να φορολογηθούν περισσότερο οι δωρεές, ενώ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και για τα σχέδια της κυβέρνησης για παρακράτηση από τις αγροτικές ενώσεις, μέρους της επιδότησης των αγροτών.
Όπως και να’ χει η συζήτηση στη Βουλή για το νέο φορολογικό επί των άρθρων ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ οι επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, εκτός της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Εφοριακών, τάχθηκαν απερίφραστα κατά του νέου νομοσχεδίου.