Το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει να πωλείται φθηνότερα από ένα μπουκάλι νερό

14-01-16 | Οικονομία

Το πετρέλαιο μπορεί να καταλήξει να πωλείται σε τιμή φθηνότερο από μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, λένε ειδικοί των πετρελαιοειδών σε άρθρο του Skynews.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει κατά 30% από το Δεκέμβριο με την τιμή του μπρεντ να πέφτει κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας χαμηλό 12ετίας. Κάποιοι αναλυτές προβλέπουν ότι η τιμή μπορεί να πέσει ακόμη περισσότερο με την τράπεζα Standard Chartered να προειδοποιεί ότι η τιμή για το βαρέλι μπορεί να πέσει στα 10 δολάρια.

Αυτό θα οδηγήσει τις τιμές στη Βρετανία στις 86 πένες το λίτρο, εάν η τιμή της λίρας δεν συνεχίσει να πέφτει σε σχέση με το δολάριο.

Η πτώση σύμφωνα με το δημοσίευμα οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου ενισχύει τα εισοδήματα των πολιτών, όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα προκαλέσει ζημιές σε εταιρείες πετρελαίου και πολλές εταιρείες που λειτουργούν ως προμηθευτές της βιομηχανίας.

Ήδη στη Βρετανία που προφανώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εμφανίζονται άμεσα και στη λιανική, αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαθέτουν και πρατήρια, πωλούν τη βενζίνη κάτω από τη μία λίρα το λίτρο κάτι που είχε να συμβεί από το 2009.