Λευκωσία για Τσαβούσογλου: Γι' αυτό δεν έχει λυθεί το Κυπριακό ακόμα

21-05-17 | Κύπρος

Οι θέσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, όπως εκφράζονται στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εξηγούν γιατί δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπο Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι αν υιοθετηθεί η πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές για θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του εξηγούν ακριβώς γιατί παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί δεν έχει οδηγηθεί μέχρι στιγμής σε τελική κατάληξη η παρούσα διαδικασία και δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό,» ήταν το σχόλιο του κ. Χριστοδουλίδη.

Η συνέντευξη, επεσήμανε, «και όσα αναφέρονται εξηγούν επίσης και την αμηχανία της τουρκικής πλευράς στην πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι και η μοναδική που, αν υιοθετηθεί, μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές για ένα θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.»

Δειτε και αυτό:

Κυπριακό: Προκλητικός Τσαβούσογλου - Η Τουρκία θα επεμβαίνει όταν πρέπει