Έξαλλοι οι χρήστες με την αλλαγή που ετοιμάζει η Google για το Youtube

12-05-23 | Τεχνολογία

Έτοιμη να μπλοκάρει τα… ad block στο Youtube είναι η Google!

Οι διαφημίσεις αποτελούν τα σημαντικότερα έσοδα του internet, την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν τους creators.

Ωστόσο, υπάρχουν πλήθος ad blockers με το Youtube να εξετάζει την απαγόρευσή τους μέσω ενός pop up.

Πιο συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Reddit εντόπισε την αλλαγή αρχικά και δημοσίευσε την εμπειρία του στην εν λόγω online κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, εντόπισε ένα pop up να εμφανίζεται που αναφέρει ότι οι ad blockers δεν επιτρέπονται στο Youtube.

Συνακόλουθα, τα videos μπλοκάρονταν και δεν μπορούσε να γίνει το stream τους εκτός αν ο χρήστης επέλεγε να επιτρέψει την προβολή διαφημίσεων ή να πληρώσει το Youtube Premium.

Όπως σχολιάζει και το 9to5google, πρόκειται για κάτι το οποίο προκαλεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι το Youtube δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα των ad blockers για χρόνια.

Το μήνυμα, επίσης προσθέτει ότι οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο Youtube να μείνει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η ίδια η Google το επιβεβαίωσε επίσημα, ότι όντως δοκιμάζει την απαγόρευση των ad blockers.

Μένει να φανεί τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, καθώς από τη μια πλευρά οι διαφημίσεις απλά δεν υποφέρονται με κανέναν τρόπο και από την άλλη το Youtube Premium είναι ακριβό.

Μια αλλαγή που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ετοιμάζει το YouTube, καθώς θα ξεκινήσει να ζητάει χρήματα!

Ειδικότερα, η δημοφιλής πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο εξετάζει να απαιτεί από τους χρήστες της Premium συνδρομή για αναπαραγωγή βίντεο σε 4K ανάλυση.

Το YouTube υποστηρίζει βίντεο 4K από το 2010.

Επί 12 χρόνια τα βίντεο 4K, ακόμη και βίντεο υψηλότερων αναλύσεων, όπως το 8K που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα το 2015, ήταν διαθέσιμα δωρεάν για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές στο Reddit τον περασμένο μήνα, το YouTube (θυγατρική της Alphabet, δηλαδή της Google) δοκιμάζει μια αλλαγή στο status quo.

Για όσους ανήκουν στην πειραματική ομάδα της Google, όταν επιλέγουν μια συγκεκριμένη ανάλυση για ένα βίντεο, τα μέλη που δεν είναι συνδρομητές θα βλέπουν τη λέξη “Premium” δίπλα στην επιλογή για 4K/2160p.

Με απλά λόγια, προστίθεται ένας νέος περιορισμός στους χρήστες του YouTube που δεν πληρώνουν συνδρομή, ενώ ταυτόχρονα ο περιορισμός αυτός λειτουργεί ως νέο “προνόμιο” του YouTube Premium.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η συνδρομή YouTube Premium έχει τα εξής πλεονεκτήματα: αφαιρεί τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα, επιτρέπει στους συνδρομητές να αναπαράγουν βίντεο σε μικρή οθόνη στο Android και το iOS και τους επιτρέπει να κατεβάζουν βίντεο για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης.

Η συνδρομή περιλαμβάνει επίσης την υπηρεσία μουσικής της Google YouTube Music.

Youtube: Μην «ψαρώσετε» με τα σχόλια κάτω από τα βίντεο

Δεν μας έφταναν οι απάτες με τα SMS και τις κάρτες, τώρα ήρθαν οι απάτες και μέσω… Youtube!

Τα κρυπτονομίσματα διανύουν μια ταραχώδη περίοδο με τους κυβερνοαπατεώνες να έχουν στραφεί σε νέους τρόπους για να παγιδεύουν τα θύματά τους.

Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν εντοπίσει ένα τέτοιο ασυνήθιστο σύστημα, όπου οι επιτιθέμενοι προωθούν πλαστές υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στο YouTube.

Προσπαθούν να προσεγγίσουν όσους ενδιαφέρονται για φθηνά κρυπτονομίσματα αφήνοντας σχόλια σε δημοφιλή βίντεο – αλλά, φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα λάβουν ποτέ το νόμισμα.

Οι απατεώνες επιλέγουν επίκαιρα βίντεο στο YouTube και αφήνουν σχόλια που προωθούν ένα ψεύτικο «κενό» στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Για να κάνουν το μήνυμά τους πιο ορατό, παραποιούν στατιστικά στοιχεία στα σχόλια και τοποθετούν απαντήσεις «bot» για να ενισχύσουν το αρχικό σχόλιο.

Το σχόλιο ενθαρρύνει τους θεατές να επισκεφτούν το κανάλι του συντάκτη στο YouTube και να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που παρέχει οδηγίες για το πώς να επωφεληθούν από ένα υποτιθέμενο bug συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Οι χρήστες μπορεί να μην παρατηρήσουν ότι αυτό το βίντεο είναι το μόνο που έχει δημοσιευτεί στο κανάλι.

Το βίντεο είναι σίγουρα κατασκευασμένο: οι επεξεργασίες στις σειρές των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι ορατές με γυμνό μάτι και τα σχόλια είναι γεμάτα με υπερενθουσιώδη σχόλια.

Ο σύνδεσμος κάτω από το βίντεο οδηγεί σε δόλιο ανταλλάκτη νομισμάτων.

Μόλις ένας χρήστης φτάσει στην ιστοσελίδα της οποίας υπάρχει link στην περιγραφή, το θύμα βλέπει μια δυνατότητα ανταλλαγής bitcoin – αλλά αν το χρησιμοποιήσει, δεν θα δει ποτέ ξανά αυτά τα χρήματα, καθώς η υπηρεσία είναι ψεύτικη.

Για να αποφύγετε απάτες, να εξοικονομήσετε χρήματα και να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, οι ειδικοί της Kaspersky μοιράζονται τις ακόλουθες απλές συμβουλές:

Ελέγξτε οποιονδήποτε σύνδεσμο πριν κάνετε κλικ. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω του για προεπισκόπηση της διεύθυνσης URL και αναζητήστε ορθογραφικά λάθη ή άλλες παρατυπίες.

Είναι επίσης καλή πρακτική να εισάγετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης μόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης. Αναζητήστε το πρόθεμα HTTPS πριν από τη διεύθυνση URL του ιστότοπου, υποδεικνύοντας ότι η σύνδεση με τον ιστότοπο είναι ασφαλής.

Μερικές φορές τα ψεύτικα email και οι ιστότοποι μοιάζουν με αληθινά.

Εξαρτάται από το πόσο καλά έκαναν οι εγκληματίες τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, οι υπερσύνδεσμοι, πιθανότατα, θα είναι λανθασμένοι — με ορθογραφικά λάθη.

Ωστόσο, οι σύνδεσμοι μπορούν επίσης να μεταμφιεστούν ώστε να μοιάζουν με έγκυρους συνδέσμους και να σας ανακατευθύνουν σε διαφορετική σελίδα, πλαστοπροσωπώντας τον νόμιμο ιστότοπο.

Για την προστασία των δεδομένων και των οικονομικών σας, είναι καλή πρακτική να βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρονική σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς και πληρωμής είναι ασφαλής. Θα ξέρετε ότι η διεύθυνση URL της ιστοσελίδας ξεκινά με HTTPS αντί για το συνηθισμένο HTTP: ένα εικονίδιο κλειδαριάς θα εμφανίζεται επίσης συνήθως δίπλα στη διεύθυνση URL και η γραμμή διευθύνσεων σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα είναι πράσινη.

Εάν δεν βλέπετε αυτές τις λειτουργίες, μην προχωρήσετε.

Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την ασφάλεια της διεύθυνσης URL που επισκέπτεστε και παρέχει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξετε οποιονδήποτε ιστότοπο σε προστατευμένο container για να αποτρέψετε την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών στοιχείων.

Youtube: Κλέβει χαρακτηριστικά από το TikTok!

Η Google και η Meta έχουν επανειλημμένα αντιγράψει αρκετά χαρακτηριστικά του TikTok, προσπαθώντας να καταλάβουν πού οφείλεται η τεράστια επιτυχία του κινεζικού social media.

Τώρα, το YouTube ανακοίνωσε πως προσθέτει voiceover αφηγήσεις στα Shorts στο iOS, επιτρέποντας στο χρήστη να προσθέσει το δικό του ηχητικό σχολιασμό πάνω σε ήδη υπάρχοντα βίντεο.

Το χαρακτηριστικό αυτό φυσικά υπάρχει στο TikTok εδώ και αρκετό καιρό.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το YouTube δανείζεται κάποιο χαρακτηριστικό του TikTok, αφού προηγουμένως είχε προσθέσει τη δυνατότητα απάντησης σε σχόλια με βίντεο του χρήστη.

Η αντιγραφή χαρακτηριστικών είναι κάτι σύνηθες στην tech βιομηχανία και συνήθως λαμβάνει χώρα όταν μεγάλες εταιρίες αισθάνονται να απειλούνται από μικρότερες και συνήθως πιο καινοτόμες εταιρίες.

πηγή: xristika.gr