Φράσεις που λένε οι τοξικοί τύποι και τι εννοούν όταν τις ξεστομίζουν

08-06-23 | Σχέσεις

Επειδή είναι πολλές πλέον οι πιθανότητες του να συναντήσεις, συναναστραφείς ακόμα και να βγες ραντεβού με ένα τοξικό τύπο, εδώ είναι μερικές από τις φράσεις που μπορεί να ακούσεις. Μάθε τι λένε και τι εννοούν πραγματικά, ώστε να σταματήσεις να χάνεις το χρόνο σου μαζί τους.

«Παίρνεις χάπι;»
Αυτό που πραγματικά εννοούν είναι, «Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ξεφύγω από το σεξ χωρίς προστασία στο κοντινό μέλλον;» Αυτός ο τύπος κάνει πολύ σεξ χωρίς προστασία. Προχωρήστε με προσοχή.

«Ας δούμε πώς θα πάει».
Αυτός είναι βασικά ο κωδικός για το, «Αυτήν τη στιγμή δεν είμαι διαθέσιμος για σχέση, αλλά θα ήθελα να δω πόσο σεξ μπορώ να κάνω μαζί σου». Εάν αποκλείσεις το σεξ, μπορεί να καταλήξει να συμφωνήσει σε μια σχέση αργότερα. Εναλλακτικά, «Βλέπω μερικές διαφορετικές γυναίκες και δεν είμαι διατεθειμένος να σε διαλέξω αυτή τη στιγμή, αλλά επίσης δεν θέλω να σε αφήσω να φύγεις».

«Ψάχνω περισσότερα από το σεξ, αλλά όχι ακριβώς μια σχέση».

Με άλλα λόγια, «θέλω όλα τα οφέλη μιας σχέσης, αλλά καμία ευθύνη». Πάρα πολλοί τύποι εκεί έξω θέλουν κάποιον να είναι ο θεραπευτής, η μητέρα τους και η σταθερή πηγή του kinky σεξ, αλλά δεν είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν, να σου προσφέρουν ασφάλεια ή ακόμα και να ανταποδώσουν τη συναισθηματική υποστήριξη. Μερικοί πολύ επικίνδυνοι τύποι απολαμβάνουν ακόμη και να το παίζουν φίλοι. Μπορεί να σας βγάλουν σε ωραία ραντεβού, να ξεφορτώσουν το συναισθηματικό τους τραύμα, να μιλήσουν για να σας συστήσουν στην οικογένεια και να σας ταξιδέψουν σε ρομαντικές αποδράσεις. Τη στιγμή που αναφέρετε μελλοντικά σχέδια ή μια σχέση, βυθίζονται, κάνοντάς σας να νιώθετε ότι δεν είχαν στο μυαλό τους την πρόθεση να σε κάνουν για να σκεφτείτε ότι κάτι πιο σοβαρό συνέβαινε. Αν βρεθείς σε σχεδόν σχέση, φύγε. Επειδή απλώς δεν είναι αρκετά καλό.

«Θέλω κάποια προσγειωμένη».
Έλα τώρα. Περισσότερο σαν, «Θέλω κάποια που δεν παίρνει στα σοβαρά τα πρότυπά της. Θέλω κάποια που δεν θα με κάνει να νιώθω άσχημα για τις πολλές μου αποτυχίες ή να μην περιμένει να είμαι καλύτερος. Θέλω κάποια που θα έχει πάντα μια υπέροχη συμπεριφορά και δεν θα με υποτιμά όσο τρομερά κι αν έχω συμπεριφερθεί». Μμμ, θα ήταν ωραίο, έτσι δεν είναι; Συγγνώμη παιδιά, για να καταλάβετε ότι θα πρέπει είτε να βγείτε με κάποιον πολύ μικρότερο από εσάς χωρίς αυτοσεβασμό είτε να περιμένετε μέχρι να αρχίσουν τα ρομπότ να βγαίνουν ραντεβού.

«Είσαι τόσο ευαίσθητη».
Ένα από τα πιο ενοχλητικά τοξικά πράγματα που λένε οι άντρες. Αυτό που εννοεί είναι: «Δεν έχω την ενέργεια ή τη συναισθηματική νοημοσύνη για να επεξεργαστώ τα συναισθήματά σου, οπότε θα σε κάνω να νιώσεις ένοχη που μου παρουσίασες κάτι που δεν καταλαβαίνω». Όταν αυτοί οι τύποι αισθάνονται ανεπαρκείς, η κίνησή τους είναι να σε υποτιμήσουν. Ένας πραγματικός άντρας θα εκτιμήσει την πρόκληση να γίνει καλύτερος άνθρωπος, αλλά πολλοί τύποι θα προσπαθήσουν απλώς να σας ντροπιάσουν στη σιωπή, ώστε να επιστρέψουν στην ψεύτικη αίσθηση δύναμης και ανωτερότητας.

«Αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα με την πρώην μου».

Σε μετάφραση: «Δεν έχω βγει ποτέ με μια κοπέλα που με λογοδοτούσε για τις πράξεις μου, οπότε γιατί εσύ το κάνεις;» Το να είσαι ώριμος ενήλικας απαιτεί πολλή δουλειά. Απαιτεί να εξετάσεις τις δικές σου ενέργειες και σφάλματα, τα οποία μπορεί να είναι αρκετά επώδυνα. Αν οι άντρες έχουν συνηθίσει σε κορίτσια που δεν τα προκαλούν να γίνουν καλύτεροι ή δεν τους θεωρούν υπεύθυνους, πολλοί από αυτούς δεν πρόκειται να επιλέξουν να είναι με κάποια που τους κάνει να δουλεύουν για αυτό. Ποια είναι λοιπόν η απάντηση; Εμείς ως γυναίκες πρέπει συλλογικά να κρατάμε τους άνδρες σε υψηλότερα πρότυπα, είτε αυτό απευθύνεται σε εμάς είτε σε κάποιον άλλο. Πρέπει επίσης να εκπαιδεύσουμε τις μικρότερες αδερφές μας, ώστε να μην περνούν τις ίδιες βλακείες που κάναμε εμείς ή να επιτρέψουν στους άντρες που έχουμε απορρίψει.

«Αντιδράς υπερβολικά και φέρεσαι τρελά. Έχεις περίοδο;»
Ουφ. «Μου αρέσει ο κίνδυνος και το παιχνίδι με τη φωτιά. Σε προκαλώ να ξεσπάσεις με οργή». Αυτός είναι ένας άντρας χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη, χωρίς σεβασμό για τα συναισθήματά σας και πιθανότατα χωρίς μεγάλη εμπειρία με γυναίκες. Αυτή η ερώτηση δεν αξίζει απάντηση. Απομακρυνθείτε αμέσως, διαγράψτε τον αριθμό του και αποκλείστε τον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν μου αρέσει να υποτιμώ τα κορίτσια».
Τι εννοεί: «Είμαι εγωιστής κάθαρμα χωρίς σεξουαλικό χάρισμα. Σε παρακαλώ να χωρίσεις μαζί μου και να βγεις με κάποιον που ξέρει πώς να σου προσφέρει πολλαπλούς οργασμούς». Η ζωή είναι πολύ σύντομη και πολύ αγχωτική για να βγαίνεις ραντεβού με έναν άντρα που δεν πιστεύει ότι το φαγητό σε εσένα συναγωνίζεται κάθε βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο. Είτε είναι στην κρεβατοκάμαρα είτε όχι, να βγαίνεις με κάποιον που σου αποδεικνύει κάθε μέρα ότι το να είναι μαζί σου είναι προνόμιο και τιμή.

.allyou.