Πώς έχασα 10 κιλά σε 2 μήνες

11-12-14 | Σχέσεις

Ούτε όταν είμαστε πολύ στεναχωρημένες ούτε όταν είμαστε πολύ χαρούμενες: Πάντα θυμόμαστε να κάνουμε δίαιτα όταν είμαστε απλά ok.

Διάβαζα ένα άρθρο στην εφημερίδα ‘Guardian’ για την διαφημιστική ‘καραμέλα’ των εταιρειών για τις δίαιτες αποτοξίνωσης. «Εάν ο οργανισμός μας δεν μπορούσε να αποτοξινωθεί φυσικά θα ήμασταν στο νεκροκρέβατο» ήταν η κατάληξη του δημοσιογράφου που ουσιαστικά παρότρυνε τους αναγνώστες να μην πέφτουν στην παγίδα κατανάλωσης προϊόντων ‘detox’. Υπάρχουν τόσα light προϊόντα που μπορεί να είναι πιο ελαφριά από τα ‘κανονικά’ αλλά δεν και τόσο light, υπάρχουν τόσες μαγικές δίαιτες και τόσες νέες έρευνες πάνω στην διατροφή που έχουμε χάσει το νόημα. Η υπερπληροφόρηση μας έχει κάνει να μην ξέρουμε πώς να φάμε σωστά. Για αυτό πoτέ δεν ήθελα να ακολουθήσω μια δίαιτα που υποσχόταν απώλεια πολλών κιλών εύκολα και γρήγορα.

Πριν πέντε χρόνια έχασα 10 κιλά μέσα σε 2 μήνες. Ήμουν τέλεια. Φορούσα τα ρούχα που πάντα ήθελα και κοιταζόμουν στον καθρέφτη με ικανοποίηση. Είχα μόλις χωρίσει με τον άντρα που νόμιζα ότι με αγαπάει τόσο πολύ που δεν θα τον νοιάζει να με πηγαίνει στα 70 μου στα λουτρά της Αιδηψού. Έπρεπε να βρω άλλο σπίτι και όσο κοιτούσα για διαμερίσματα έκλεισε και η εταιρεία όπου δούλευα. Η δίαιτα ή η υγιεινή διατροφή ήταν το τελευταίο που με απασχολούσε. Βρέθηκα σε ένα μικρό σπίτι χωρίς ηλεκτρική κουζίνα και με ένα μικρό ψυγείο. Για δύο μήνες καθόμουν στον καναπέ κι όταν θυμόμουν ότι πεινάω- 1 φορά την ημέρα- έπαιρνα δυο καλαμάκια (χοιρινά) και μια μπύρα από το σουβλατζίδικο απέναντι. Τα σαββατοκύριακα τα ‘έσπαγα’ βράζοντας ρύζι στο γκαζάκι.

Για να χάσεις 10 κιλά σε δυο μήνες πρέπει να είσαι μίζερος. Να μην σου αρέσει τίποτα και να μην σε καλύπτει τίποτα. Για να χάσεις 10 κιλά σε δύο μήνες όταν είσαι ερωτευμένη, όταν έχεις δουλειά και υποχρεώσεις πρέπει να σκοτώσεις την Etta που έχεις μέσα σου- και μάλλον πάλι δεν θα το καταφέρεις. Γιατί το γλυκό χοντρό κορίτσι που κρύβω μέσα μου μπορεί να μην με αφήνει να είμαι σαν τα κορίτσια των περιοδικών, αλλά μου δίνει χαρά κάθε φορά που απολαμβάνω ένα κινέζικο με το αγόρι μου στο σπίτι μας και κάθε φορά που απλώνω το χέρι στην γλυκιά κολοκυθόπιτα που έφτιαξα για τις φίλες μου. Η καλύτερη δίαιτα δεν είναι να ‘τα έχεις καλά με τον εαυτό σου’ όπως θα ήθελα να είχα γράψει στον τίτλο ενός άρθρου. Η καλύτερη δίαιτα είναι να τρως για να είσαι καλά και υγιής για να απολαμβάνεις τις ωραίες στιγμές με τους ανθρώπους που σε αγαπούν αληθινά. Και κάπου εκεί μπορεί να αποφασίσεις ότι δεν χρειάζεσαι ούτε ψωμί για να βουτήξεις στη σαλάτα ούτε σοκολάτα για να καλύψεις το κενό.

Until Next Time, Mrs Etta Candy