Δεκάχρονο αγόρι με δέρμα φιδιού: Η σπάνια ασθένεια και οι σοκαριστικές εικόνες

15-01-20 | Παράξενα

Το δέρμα του Jagannath μοιάζει με εκείνο φιδιού, με αυτή τη δερματική διαταραχή να ονομάζεται ιχθύαση και ορισμένα παιδιά στη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με την πάθηση.

Αυτή η ασθένεια εμποδίζει τα νεκρά κύτταρα να αποβληθούν από τον οργανισμό και έτσι το δέρμα γίνεται ξηρό και εμφανίζεται από τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η οποία επικαλείται τοπικά δημοσιεύματα, το αγόρι πρέπει να κάνει κάθε μία ώρα μπάνιο και να χρησιμοποιεί ειδικές αλοιφές, με ενυδατικές κρέμες προκειμένου να μειωθεί ο πόνος του.

Το δεκάχρονο αγοράκι υποφέρει από αυτή την πάθηση, η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς επηρεάζει ένα άτομο σε 200.000 και οφείλεται σε γονιδιακό σφάλμα με αποτέλεσμα η αναγέννηση του δέρματος να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η μετακίνηση του Jagannath είναι και εκείνη επίπονη και χρειάζεται μπαστούνι. Δυστυχώς ο μικρός θα πρέπει να ζει με αυτό το πρόβλημα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η οικογένεια του αγοριού είναι φτωχή, με τον πατέρα του Jagannath να εργάζεται σε ορυζώνες και δεν μπορεί να καλύψει το κόστος της θεραπείας του μικρού.