Ακρίτα: Ο Λιγνάδης προσέλαβε τον φιλόλογο αδελφό του - Να απαντήσει η Μενδώνη

03-02-21 | ShowBiz

H Έλενα Ακρίτα, θέτει μια σειρά ερωτημάτων στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με συγκεκριμένη πρόσληψη στενού συγγενικού του προσώπου που έκανε στο Εθνικό Θέατρο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημήτρης Λιγνάδης.

Με βάση στοιχεία αναρτημένα στη Διαύγεια προκύπτει ότι ο κ. Λιγνάδης έχει προσλάβει τον αδελφό του φιλόλογο και εκπαιδευτικό Γιάννη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο η Έλενα Ακρίτα χαρακτηρίζει «νεποτισμό».

Η δημοσιογράφος ερωτά την υπουργό Πολιτισμού εάν γνωρίζει ότι ο κ. Λιγνάδης δεν τον έχει προσλάβει ως φιλόλογο αλλά ως …ηθοποιό, ενώ δεν είναι.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της ανάρτησης στη Διαύγεια, ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη - ως ηθοποιός πάντα - έχει μισθό 1.700 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος στο μισθολόγιο του Εθνικού είναι περίπου 1000 ευρώ, και μάλιστα μικρότερη ακόμα και από του ίδιου του Δημήτρη Λιγνάδη. Και σχετικά με αυτό ερωτάται η Λίνα Μενδώνη, εάν το γνωρίζει.

«Μάς τα απαντάτε λίγο που θέλω κάτι να δω;», καταλήγει η Ελενα Ακρίτα.

Ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «η κ. Μενδώνη να ενημερώσει άμεσα τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα ακόλουθα:

« Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της.»