Τo κλειδί της μακροζωίας σύμφωνα με έρευνα βρίσκεται στην δουλειά σου

01-09-18 | Επιστήμη

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι έρχεται να μας δικαιώσει, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιείται εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια απέδειξε ότι τα ρεπό κάνουν καλό στην υγεία.

 Συγκεκριμένα, η έρευνα ξεκίνησε την δεκαετία του 1970 και περιελάμβανε 1.222 μεσήλικους άνδρες, που γεννήθηκαν μεταξύ του 1919 και του 1934. Όλοι είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης, καπνίσματος ή παχυσαρκίας.

«Μην νομίζετε ότι το να έχετε έναν υγιή τρόπο ζωής θα σας αποζημιώσει για τη σκληρή δουλειά και το να μην παίρνεις άδεια», αναφέρει ο καθηγητής Τίμο Στράντμπεργκ, του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι. «Οι διακοπές είναι ένας καλός τρόπος να απαλλαχτείς από το στρες» και συνεπώς με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται τα καρδιακά νοσήματα.

Η έρευνα, μάλιστα, έδειξε, ότι οι εργαζόμενοι που παίρνουν άδεια κάτω από τρεις εβδομάδες ετησίως, είναι πιθανό να πεθάνουν νέοι.

Οι ερευνητές τόνισαν επίσης, ότι η υγιεινή διατροφή δεν αντικαθιστά την ξεκούραση που χρειάζεται ο οργανισμός. Ο καθηγητής Τίμο θεωρεί απαραίτητη προυπόθεση την άδεια από τη δουλειά.

Ποιο είμαστε εμείς που θα τον διαψεύσουμε εξάλλου;

 European Society of Cardiology 

 

huffingtonpost