Ο Τσελέντης προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό

11-03-10 | Επιστήμη

Το ισχυρό ενδεχόμενο μεγάλης σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ευβοίας – Φθιώτιδας, επισημαίνει με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «zougla.gr» ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας κ. Άκης Τσελέντης.

Ο γνωστός σεισμολόγος, ερμηνεύοντας πολύ πρόσφατα φαινόμενα (δύο σεισμοί στην Βόρεια Εύβοια, διέγερση του ρήγματος της Ανατολίας) και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σήματα που συγκέντρωσε η ομάδα ΒΑΝ από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και πρό ολίγων ημερών (σταθμός ΒΑΝ Λαμίας), εκτιμά πως ένας σεισμός της τάξης μεγέθους των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι παρά πολύ πιθανός.

Επιπροσθέτως, ο κ. καθηγητής αναφέρει πως Πολιτεία αλλά και πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαημέρου.

Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Με αυτήν την αρχή κατά νου, η «zougla.gr» δημοσιοποιεί τις εκτιμήσεις του κ. Άκη Τσελέντη, ο οποίος βεβαίως συνυπολογίζει πως ένας ενδεχόμενος σεισμός αυτής της τάξης μεγέθους είναι πολύ πιθανόν να συμβεί εντός του θαλάσσιου χώρου και ως εκ τούτου να έχει περιορισμένες επιπτώσεις.