Αύριο Δευτέρα, ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις ποικίλλουν για το πού θα κινηθούν οι βάσεις, αν και αναμένεται ανοδική η πορεία των σχολών που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση, με την πλειοψηφία των μαθητών λόγω της οικονομικής κρίσης, να επιλέγει σχολές κοντά στο σπίτι τους.
Χαρακτηριστικό είναι πως φέτος, οι περισσότεροι υποψήφιοι προτίμησαν τις σχολές «εντός έδρας» (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα), κάτι που δεν αποκλείει να έχουμε πολλές εκπλήξεις στις βάσεις εισαγωγής.
Οι σχολές που αναμένεται να σημειώσουν άνοδο, είναι:
Η Νομική Αθήνας, η Ιατρική Θεσσαλονίκης, το Παιδαγωγικό Αθήνας, η σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η Ψυχολογία Θεσσαλονίκης, η σχολή Κοινωνικής Εργασίας στα ΤΕΙ Αθήνας, και η Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής στο Χαροκόπειο.
Οι σχολές που θα «πέσουν» είναι:
Η Χημεία Αθήνας, το Μαθηματικό Πάτρας, η σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Χημικών Μηχανικών Πάτρας, η σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, και η Γεωπονία Θεσσαλονίκης.