Ψωμί από φούρνο ή στο σπίτι. Τι συμφέρει περισσότερο; Η Ανθή Βούλγαρη ζυμώνει στο στούντιο

24-03-22 | Media

Με τις τιμές των βασικών αγαθών να έχουν φτάσει στα ύψη, πολλοί είναι οι καταναλωτές που προμηθεύονται τις πρώτες ύλες και φτιάχνουν μόνοι τους προϊόντα όπως το ψωμί, προκειμένου να γλυτώσουν έστω και ελάχιστα χρήματα.
Είναι όμως η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι πιο οικονομική από το να το προμηθευτούν οι καταναλωτές από τον φούρνο;

Σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές, ένα κιλό ψωμί από τον φούρνο στοιχίζει από 2.00€ – 2.40€, ενώ για το ζύμωμα στο σπίτι απαιτούνται:

•Αλεύρι 600 γρ. -> 0,90 €

•Μαγιά ξηρή -> 0,30 €

•Σύνολο: 1,20€

Φυσικά το κόστος είναι διαφορετικό για άλλα είδη ψωμιού, όπως το πολύσπορο, ενώ στα έξοδα του σπιτιού πρέπει να υπολογιστεί και το ρεύμα που καταναλώνουμε για να ψήσουμε το ψωμί.
 δείτε το βίντεο με την Ανθή Βούλγαρη να ζυμώνει στο ourlife.gr