Καούρα: 14 tips για να την αντιμετωπίσετε

01-02-24 | Υγεία

Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει το στομάχι είναι η καούρα. Κι αυτή οφείλεται συνήθως στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση. Πώς όμως μπορούμε να σταματήσουμε τις καούρες. Υπάρχουν 14 απλές συμβουλές.

Πολλοί ενήλικες εμφανίζουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ), μια κοινή πάθηση που προκαλεί καούρες. Η ΓΟΠ εμφανίζεται όταν στομαχικά οξέα “ανεβαίνουν” πίσω στον οισοφάγο, γεγονός που οδηγεί σε αίσθημα καούρας.

Πολλοί χρησιμοποιούν φάρμακα για τη θεραπεία της παλινδρόμησης οξέος και της καούρα. Αλλά μερικές τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα συμπτώματα και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

14 συμβουλές για να φύγουν οι καούρες από το στομάχι

Πώς θα απαλλαγώ γρήγορα από την παλινδρόμηση οξέος;

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανακουφιστείτε από την παλινδρόμηση οξέος μπορεί να είναι να πάρετε ένα αντιόξινο. Συμβουλευτείτε σχετικά τον γιατρό σας.

Τι μπορώ να πιώ για να απαλλαγώ από την παλινδρόμηση οξέος;

Ορισμένα αφεψήματα από βότανα, γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή φυτικής προέλευσης, χυμός φρούτων χωρίς εσπεριδοειδή, νερό καρύδας και μερικές φορές μόνο απλό νερό μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση των συμπτωμάτων παλινδρόμησης οξέος.

Η παλινδρόμηση οξέος θα υποχωρήσει φυσικά;

Εάν έχετε προσωρινή καούρα που σχετίζεται με κάτι που έτυχε να φάτε ή με μια ήπια μορφή ΓΟΠΝ, τότε η ενόχληση μπορεί να υποχωρήσει από μόνη της μετά από μερικές ώρες. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή και αλλαγές στον τρόπο ζωής για να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας.

πηγή: tromaktiko.gr