Ποια τρόφιμα θέτουν σε κίνδυνο την καρδιά των εφήβων

01-12-20 | Υγεία

Το 66% των ημερήσιων θερμίδων τους λαμβάνουν οι έφηβοι από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, με τις διατροφικές τους επιλογές να έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη μετέπειτα ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη

Οι έφηβοι λαμβάνουν τα 2/3 των συνολικών του θερμίδων από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και όσα περισσότερα καταναλώνουν, τόσο χειρότερη είναι η κατάσταση της καρδιακής τους υγείας, υποστηρίζει νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας και προς το παρόν βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά