Έμφραγμα: Οι τροφές για πιο γερή καρδιά και λιγότερες επιπλοκές

30-10-20 | Υγεία

Ερευνητική μελέτη στην Ισπανία επιχείρησε να αποτυπώσει την συμβολή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη βελτίωση της πρόγνωσης κατόπιν εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Όπως προέκυψε, η συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα, τόσο ζωικής, όσο και φυτικής προέλευσης, φαίνεται πως επιδρά θετικά τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων που κινδυνεύουν από καρδιαγγειακή νόσο, όσο και σε καλύτερη πρόγνωση σε περίπτωση εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ