Καρκίνος του δέρματος: Οι τροφές που φρενάρουν τον κίνδυνο

20-06-20 | Υγεία
Το δέρμα αποτελεί «παράθυρο» για τη γενική υγεία. Μέσω αυτού που οι γιατροί αποκαλούν «άξονας εντέρου-εγκεφάλου-δέρματος», το δέρμα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το πεπτικό.
 
Γι’ αυτό και το «κλειδί» για την υγεία του δέρματος βρίσκεται στην ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο.
 
Ό,τι τρώτε λοιπόν μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στην όψη της επιδερμίδας σας.
 
Μελέτη του 2015 έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά των τροφών μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της δημιουργίας βλαβών στο DNA και την καρκινογένεση λόγω της UV ακτινοβολίας.
 
Δείτε ποιες τροφές περιλαμβάνει το μενού για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Μπρόκολο: Η κατανάλωση 3-5 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα, προστατεύει από το μελάνωμα. Το μπρόκολο είναι πλούσιο στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, προλαμβάνει και θεραπεύει τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.
 
 

Πηγή: onmed.gr