Πώς θα αποφύγετε τις δύο συχνότερες καλοκαιρινές λοιμώξεις

05-08-19 | Υγεία

Θέλετε να προετοιμάσετε το σώμα σας για τις καλοκαιρινές διακοπές; Το μόνο που χρειάζεστε είναι να προσαρμόσετε τις καθημερινές σας συνήθειες! Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, θα σας προσφέρουν ένα ξέγνοιαστο και υγιές καλοκαίρι.

Κολπίτιδες

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της αυξημένης εφίδρωσης και θερμοκρασίας, το μικρο-περιβάλλον του κόλπου διαταράσσεται, ευνοώντας την δημιουργία λοιμώξεων. Για το λόγο αυτό:

Ουρολοιμώξεις

Η έντονη αφυδάτωση και η πλημμελής σωματική υγιεινή κατά τη διάρκεια των διακοπών συμβάλλουν στην δημιουργία λοιμώξεων του ουροποιητικού. Εμφανίζονται σε νεαρότερες γυναίκες μετά την επαφή ή μετά από αυτομόλυνση κατά το σκούπισμα της περιοχής των γεννητικών οργάνων αλλά και σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με πρόπτωση πυελικών οργάνων και ακράτεια ούρων. Η κατανάλωση προληπτικά άφθονων υγρών (15-20 ποτήρια νερό), η τακτική κένωση της ουροδόχου κύστης, η λήψη συμπληρωμάτων με βάση το cranberry, η προληπτική λήψη νεότερων φαρμάκων της κατηγορίας των μαννοζών αλλά και η λήψη ενός χαπιού αντισηπτικού των ουροφόρων οδών πριν από την επαφή για μερικού μήνες, αποτελούν λύσεις που θα αποτρέψουν τυχόν λοιμώξεις.

Εγκυμοσύνη

Ανάλογα με τον μήνα της εγκυμοσύνης, κάθε μέλλουσα μητέρα μπορεί να επηρεαστεί διαφορετικά από τις πιο ζεστές καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού. Για όλες όμως τις ηλικίες κύησης καλό θα ήταν να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες:

Πηγή: ygeiamou.gr