Σίδηρος και κόκκινο κρέας: Αλήθειες και μύθοι

22-10-18 | Υγεία

Σε περίπτωση που τα επίπεδα του σιδήρου στον οργανισμό σας είναι χαμηλά, κάποιοι διατροφολόγοι, ακόμη και γιατροί, σας συστήνουν να καταναλώνετε κόκκινο κρέας.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή αγνοούν ή χειρότερα αδιαφορούν για τις νοσηρές συνέπειες του αιμικού σιδήρου στην υγεία μας. Εμείς σήμερα θα καταρρίψουμε αυτόν και έναν ακόμη μύθο.

Μύθος νούμερο 1: Το κρέας αποτελεί καλύτερη πηγή σιδήρου από τα φυτά

Όχι! Αποτελεί πιο απορροφήσιμη πηγή σιδήρου, όχι όμως καλύτερη, αντιθέτως, αποτελεί ανθυγιεινή πηγή σιδήρου.

Πόσο σίδηρο χρειαζόμαστε;

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ