Σκόρδο: Ποια ανθεκτικά μικρόβια καταπολεμά

28-05-17 | Υγεία

Η αλλισίνη, η οργανοθειική ένωση και κύριο βιοδραστικό συστατικό του σκόρδου, στην οποία οφείλεται και η έντονη οσμή του, μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση λοιμώξεων που οφείλονται σε μικρόβια ανθεκτικά στη συνήθη φαρμακευτική αγωγή.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου χρησιμοποίησαν μία κρέμα που περιείχε αλλισίνη, το δραστικό συστατικό του σκόρδου, για να καταπολεμήσουν στελέχη σταφυλόκοκκου ανθεκτικά στη μεθυσιλλίνη (MRSA)....


Διαβάστε εδώ αναλυτικά