Η συμβολή των κρεμμυδιών στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων

20-11-16 | Υγεία

Τα κρεμμύδια αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής μας, καθώς συμπεριλαμβάνονται σε πολλά φαγητά.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιών μετρώντας τις συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και φαινολικών ουσιών, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών.

Επιπλέον, εξέτασαν σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων την αντικαρκινική δράση της κάθε ποικιλίας κρεμμυδιών. Εξέτασαν δηλαδή την καταστολή που κατάφερναν να πετύχουν σε καλλιέργειες κυττάρων από καρκίνο του ήπατος και καρκίνο παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife.gr