Αλτσχάιμερ: Η διατροφή που μειώνει κατά 76% τον κίνδυνο

14-11-16 | Υγεία

Μία πρωτότυπη μελέτη αμερικανών επιστημόνων με τη συμμετοχή αμερικανών υπηκόων Ιαπωνικής καταγωγής, κατέληξε σε εντυπωσιακά ευρήματα για το ρόλο της διατροφής στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Vanderbilt του Nashville των ΗΠΑ παρακολούθησαν επί 10 χρόνια πάνω από 1.800 Αμερικανούς ιαπωνικής καταγωγής και αξιολόγησαν τη διατροφή τους, καθώς και άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στη νόσο, όπως η μόρφωση, η σωματική άσκηση, η πρόσληψη λίπους από τη διατροφή, το κάπνισμα κ.α.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife.gr