Οι πιο εθιστικές ανθυγιεινές τροφές. Είστε εθισμένοι;

11-10-16 | Υγεία

Αν πασχίζετε να χάσετε βάρος, γνωρίζετε ότι η δύναμη της θέλησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση, όχι όμως αρκετή για να πετύχετε τον στόχο σας.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάποιες παχυντικές τροφές είναι εξίσου εθιστικές με ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η υπερκατανάλωση φαγητού αλλάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, αυξάνοντας τις πιθανότητες εθισμού.

Οι ομοιότητες μεταξύ του εθισμού στα τρόφιμα και στα ναρκωτικά είναι εντυπωσιακές. Οι τροφές με πολλά λιπαρά και κατά συνέπεια πολλές θερμίδες, υπερφορτώνουν τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι ναρκωτικές ουσίες.

Όσο περισσότερο δηλαδή καταναλώνει κάποιος τέτοις τροφές, τόσο αυξάνει η επιθυμία του για κατανάλωση και άντληση ευχαρίστησης.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όπως συμβαίνει με τους εθισμένους στα ναρκωτικά, έτσι και οι εθισμένοι στην ανθυγιεινή διατροφή, ανεξάρτητα από το αν είναι πλήρεις, συνεχίζουν να τρώνε ακόμη και αν το φαγητό τους ικανοποιεί όλο και λιγότερο.

Ο εθισμός δεν αφορά μόνο υπέρβαρους και παχύσαρκους αλλά και ανθρώπους που διατηρούν φυσιολογικό βάρος.

Διαβάτε ΕΔΩ ποιες είναι οι πιο εθιστικές τροφές και Πώς θα καταλάβετε αν είστε εθισμένοι!