Έχετε καούρες; Τι δεν πρέπει να τρώτε

25-09-16 | Υγεία

Εάν έχετε λάβει διάγνωση για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή σας ταλαιπωρούν πότε-πότε κρίσεις καούρας, το πρώτο βήμα για να αποφύγετε τις ενοχλήσεις είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας.

Ορισμένα συστατικά σε τροφές και ροφήματα ή ποτά είναι πιο πιθανό να πυροδοτήσουν την παλινδρόμηση οξέων από το στομάχι προς τον οισοφάγο και κατ’ επέκταση το έντονο «κάψιμο» στο στήθος ή στο πίσω μέρος του λαιμού.

Οι τροφές που προκαλούν καούρα είναι:

-σοκολάτα

-καυτερά φαγητά

-λεμόνια και πορτοκάλια

-πίτσα

-μέντα

-καφές