Τροφική δηλητηρίαση: Ποια είναι τα συμπτώματα

25-06-16 | Υγεία

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι εύκολο να αλλοιώσουν τα τρόφιμα αυξάνοντας τις πιθανότητες τροφικών δηλητηριάσεων.

Αιτία είναι τα μικρόβια που προϋπάρχουν στα τρόφιμα ή που έχουν βρεθεί εκεί κατά την παρασκευή ή τη συντήρησή τους και με την παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, πολλαπλασιάζονται και προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

Η σαλμονέλα, το κολοβακτηρίδιο, ο σταφυλόκοκκος, η λιστέρια και άλλοι μικροοργανισμοί, μολύνουν μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ειδικά το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

 

Δείτε εδώ ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα μιας τροφικής δηλητηρίασης